Тигани

Тигани ( 49 продукта )

Филтри

49 Артикули

  1. ТИГАН ДЪЛБОК 28CM
    ТИГАН ДЪЛБОК 28CM
    36,90 лв.
  2. ТИГАН ЗА ГРИЛОВАНЕ 28CM
    ТИГАН ЗА ГРИЛОВАНЕ 28CM
    34,90 лв.
  3. ТИГАН УОК 28СМ
    ТИГАН УОК 28СМ
    39,90 лв.
  4. ТИГАН 22СМ
    ТИГАН 22СМ
    29,99 лв.
  5. ТИГАН 26СМ
    ТИГАН 26СМ
    34,90 лв.
  6. ТИГАН ЗА ГРИЛОВАНЕ 28СМ
    ТИГАН ЗА ГРИЛОВАНЕ 28СМ
    Специална цена 19,99 лв. вместо 29,99 лв.
  7. ТИГАН С КАПАК 28CM
    ТИГАН С КАПАК 28CM
    29,99 лв.
Филтри

49 Артикули

Тиганът е сред задължителните съдове за готвене във всяка кухня. Популярността му се дължи на множеството възможности, които предлага, тъй като в него може да се пържи, задушава, сотира и пече.

Кои са най-необходимите тигани

Ако искате да имате изделие, което да ви служи много години, изберете качествен продукт. В онлайн магазина ни Mömax ще намерите такива на добри цени, подходящи за всякакви готварски техники. Изборът е между големи, малки и средни, плитки и дълбоки, с незалепващо покритие, с дръжки и т.н. Някои от тях, докато са на промоции, са доста евтини. Основните критерии за избор на тиган са:

  1. Размерите 

Предварително трябва да сте наясно на какъв котлон ще го използвате. Съдът не трябва да е прекалено голям, защото рискувате по средата ястието да загори, а в краищата да остане полусготвено. Ако е много малък, отново има опасност да похабите храната или да стопите дръжката, ако тя не е термоустойчива.

  1. Стените 

Колко да бъдат високи зависи от това какво ще готвите в него. По-голямата дълбочина, позволява да поберете повече храна и да сготвите едно цяло ястие наведнъж. За здравословно пържене е важно дъното да е конусообразно, каквато е практиката в източната кухня. Колкото до дебелината на стените, правилото е, че колкото са по-дебели, толкова по-добре.

  1. Теглото 

Професионалните тигани са тежки. Това ги прави устойчиви и позволява на топлината да се разпредели равномерно. Колкото е по-лек и тънък един съд, толкова по-лесно се огъва и деформира, а храната бързо загаря в него.

  1. Покритието 

Известните готвачи обикновено използват съдове от мед, заради топлопроводимостта на метала, макар че той се окислява бързо и лесно прави патина. Мнозина препоръчват неръждаема стомана, която запазва хранителната стойност на продуктите, но има опасност яденето да загори. Много производители предлагат така известното двойно дъно, което в голяма степен компенсира този недостатък. 

Най-практични са тези с незалепващо покритие, които създават комфорт при готвене и лесно се почистват след употреба.

тигани

Как да изберете подходящия тиган

Купете такъв, който е подходящ за повече видове котлони. Добре е да има дръжка, която се сваля, за да го ползвате и във фурната, както и термоустойчив капак. Ако капакът е прозрачен, ще можете да наблюдавате ястието, докато го приготвяте. Когато за първи път купувате тиган, вземете го с универсален размер и незалепващо дъно. Щом придобиете готварски навици и умения, изберете специални тигани за готвене – уок, грил, за палачинки.

Бърза доставка до:


София, Пловдив, Варна, Бургас, Нова Загора, Стара Загора, Перник, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Дупница, Кюстендил, Петрич, Банско, Сандански, Видин, Русе, Гоце Делчев, Монтана, Плевен, Велико Търново, Търговище, Шумен, Добрич и цялата страна.

© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik